tel. 020 482 4440

Werkwijze Zakelijk

Steeds vaker wordt er op andere locaties gewerkt dan op kantoor. Faciliteiten om op afstand te werken bieden flexibiliteit en de mogelijkheid om sneller  in te grijpen bij calamiteiten. Computer Troubleshooters heeft een breed scala aan producten en diensten om werken op afstand mogelijk te maken rekening houdend met het budget van een middelgrote organisatie.

Inloggen op eigen werkplek
Wij hebben betaalbare en betrouwbare oplossingen om te werken op uw eigen werkstation terwijl u niet op het kantoor aanwezig bent. U kunt vanaf uw laptop, uw pc thuis of onderweg bij een wifi hotspot, rechtstreeks inloggen op uw computer op kantoor. Zodra u inlogt werkt u op de computer op het kantoor en kunt u dus alles doen wat u op het kantoor ook doet.

VPN-oplossingen
De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network. In een VPN netwerk worden twee computers met elkaar verbonden via een netwerk (een bedrijfsnetwerk of internet).  Het verzenden van data gebeurt volledig veilig, het wordt versleuteld verzonden zonder dat het toegankelijk is voor andere gebruikers. Bij VPN vindt continu een identiteitscontrole plaats. Aan het begin en einde van de VPN verbinding staat netwerkapparatuur die in ‘dezelfde taal’ met elkaar praat en de data weer kan ontsleutelen.

Remote Werkplek
Microsoft Small Business server is een server versie van Windows die speciaal is ontwikkeld voor het MKB. Small Business Server biedt mogelijkheden om op afstand in te loggen op uw werkplek via de Remote Werkplek functie. Er wordt geen gebruik van VPN gemaakt maar van een SSL verbinding. SSL staat voor Secure Socket Layer, dit betekent dat alle gegevens die over het netwerk worden verstuurd versleuteld (encrypted) worden verzonden.

Indien u gebruik maakt van deze functionaliteit hoeft u geen speciale software op de computer te installeren waar vandaan u wilt inloggen (dus bijvoorbeeld de thuiscomputer), dit in tegenstelling tot VPN. Het maken van verbinding verloopt via uw webbrowser (bijvoorbeeld Internet Explorer / Chrome / Safari). U  logt in met gebruikersnaam en wachtwoord.

Deze oplossing is net zo veilig als VPN en heeft naast het inloggen op uw werkstation ook nog de volgende mogelijkheden:

  • E‑mail en agenda’s checken
  • Gebruik maken van gedeelde applicaties
  • Mogelijkheid om toegang te krijgen tot het intranet van het bedrijf

Toegang tot webmail
Indien u uw mail leest met Outlook bestaat er een mogelijkheid om Outlook ook op afstand te benaderen. Het grote voordeel van het benaderen van Outlook op afstand is dat u dezelfde mappen ziet als u in uw Outlook op uw computer op het werk ziet. Ook kunt u zien welke mail is verzonden, welke nog niet is gelezen etc.

De toegang tot Outlook op afstand gebeurt middels ‘Outlook Web Access’. U logt via het internet in op de web variant van outlook. Voor het gebruik van Outlook Web Access heeft u Exchange Server nodig. Exchange Server zorgt voor uitwisselen van data in een netwerk, het is nodig als Outlook in een netwerk wordt gebruikt en zorgt voor het centrale beheer en de opslag van bijvoorbeeld de e-mail en de agenda.

Geen exchange server = geen probleem
Mocht u geen Exchange server hebben, dan kan L`Comp u toch betaalbaar exchange oplossing leveren. Meer informatie over hosted exchange vindt u bij onze hosted oplossingen.

Remote Werken